Bouwkundige nulmeting / vooropname

Bij een bouwkundige nulmeting / vooropname wordt de huidige staat van een pand vastgelegd. Het kan latere discussies voorkomen als er schade is ontstaan. Bijvoorbeeld door: bouwwerkzaamheden, heiwerkzaamheden, aardbevingen, bronbemaling en/of zwaar verkeer. Met behulp van een nulmeting kan worden aangetoond dat later geconstateerde schade eerder niet aanwezig was.

Hoe werkt het?

bouwkundige nulmeting

Met onze 360 expertise camera en software kunnen we een ruimte (binnen of buiten) in één keer volledig vastleggen. Een foto bestaat uit ongeveer duizend hoge resolutie beelden.

Na afloop kunt u inzoomen, uitzoomen en ‘rondlopen’ in die ruimte. Benieuwd hoe dit eruitziet? Bekijk dan onze voorbeeld nulmeting woning.

Stap 1: Afspraak plannen

Door het aanvraag formulier in te vullen of naar ons te bellen kunt u een afspraak voor een bouwkundige nulmeting inplannen. Afhankelijk van het type woning, de grote en de locatie maken wij binnen 24 uur een op maat gemaakte offerte voor u.

Bij akkoord van de offerte nemen wij direct contact met u op om een datum af te spreken.

Stap 2: Expert komt langs

Onze expert komt bij u langs, plaatst de camera in een ruimte en bedient de camera op afstand. De camera maakt een opname van 360 graden, dus rondom, boven en onder. De expert maakt (indien gewenst een rapport) en bewerkt de foto’s tot één compleet 360 graden beeld.

Het volledig in beeld brengen van een vrijstaande woning van 120m² is binnen anderhalf uur klaar.

Stap 3: 360 Expertise portal

Alle gemaakte beelden worden geüpload in het 360 Expertise portal. U krijgt een melding per e-mail dat uw beelden (en rapport) gereed zijn. U controleert de inhoud van deze beelden (en het rapport).

Vervolgens bepaalt u zelf of meer mensen toegang krijgen tot de bouwkundige nulmeting.

Stap 4: Zekerheid en bewijslast

Met deze beelden (en rapport) hebt u een complete en onafhankelijke bouwkundige nulmeting van uw woning of pand. Een nulmeting van 360 Expertise B.V. is rechtsgeldig en kan worden gebruikt als bewijslast bij ontstane schade.

Het biedt dus zekerheid over uw vastgoed en voorkomt discussies voor nu en in de toekomst.

Tot slot:

Met onze bouwkundige nulmeting kan de aansprakelijkheid en hoogte van de schade worden vastgesteld of juist worden uitgesloten. Indien er na de nulmeting schade is ontstaan kunt u dit nu aantonen en bewijzen.

360 Expertise B.V. kan dan in samenwerking met Vergnes Expertise een schaderapport voor u opstellen en indien gewenst helpen met het indienen van een schadeclaim.